maanantai 31. lokakuuta 2016

Reissunainen

Mustarastas-naaras sirkutteli oksalla
Lauantaiaamuna puin juoksukamppeet päälle ja lähdin puistoon lenkille. Olo oli aika kiitollinen, kun mietin miten täällä saakin vielä nauttia ruskasta. Tavallaan sai  lisäaikaa syksyyn, kun tuli tänne lähdettyä. Puiston kiertelee ja kaartelee juosten noin tunnissa, riippuu tietenkin siitä kuinka monta kertaa haluaa pysähtyä räpsimään kuvia. Puistossa paistatteli kaikkia niitä lintuja, mitä taas Suomessa saa etsiä keskeltä metsää ja korpea. Palokärki, närhi, mustarastaat, korppeja, kurki ja punarinta, sekä useita eri tiaislajeja oli kiva bongailla samalla, kun juoksin ja hajoilin maisemille. Monet puiston puut on jotain yli 200 vuotiaita. Siellä kierteli myös joki, ja mutkan takaa paljastui aina milloin mikäkin "linna."

Joku tärkeä talo puiston varrella.
Lähdettiin iltapäivällä kiertelemään taas Weimarin katuja ja käytiin ihanassa kuppikakkuleipomossa!<3 Siellä oli eri makuja ja ne tarjoiltiin kauniille posliinilautasille. Löydettiin myös semmoinen vastaava tavaratalo kun Suomessa Sokos. Ei siinä kai muuta ihmeellistä ollut, kuin se, miten HALPOJA meikkejä sieltä löytyi! Lisäksi halusin käydä eräässä creepyssä liikkeessä, josta löytyi melkein mikä tahansa kuollut pieneliö, jonka pystyi ostamaan. Oli lepakkoja, liskoja, skorpiooneja, koppiksia, perhosia ja tarantelloja. Melko outo pulju. No siltikin oli pakko ottaa käsiin sellainen jätti koppis, kun se siinä elävänä itseään esitteli :D Sunnuntaina ja maanantaina on kaupat kiinni, joten tehtiin sinäpäivänä isot ruokaostokset.









Sunnuntaina tein taas lenkkiretriittini puistoon. Se on siitä mahtava puisto, että sen voi kiertää niin monella eri tapaa, katseltavaa riittää kokoajan. Iltapäivällä lähdettiin kiertää Essin kanssa vielä kävellen Weimarin hautausmaata. Se oli aika upea vanha hautausmaa, joka tuntui enemmänkin puistolta, joka oli hyvin hoidettu. Jokapaikassa muraatti tosin kasvaa melko valtoimenaan. Weimari on siitä hassu pikkukaupunki, että sen kävelee melko nopeasti ympäri, mutta silti löytää aina jotain uutta ja ihmeellistä joka kerralla. Nyt päädyttiin jonkin sortin esikaupunkialueelle kukkuloille. Sieltäkään ei ollut sitten loppupeleissä kovin pitkä matka takaisin keskustaan.


Tämä kellotorni kilkuttaa joka päivä!






Sunnuntai-iltana lähdin junalla kohti Erfurtia. Olin saanut jo ekana työharjoittelupäivänäni kutsun halloweenpartyihin. Oli aika hämmentävää miten nopeasti täällä tutustutaan :D Junamatka kesti Weimarista n. 20 minuuttia. Sen jälkeen otin raitiovaunun Angerin aukiolta kohti pilepaikkaa. Erfurt muistuttaa vähän Helsinkiä, mutta pienempi. Pikkasen jännitti olla yksin vieraan kaupungin yössä, mutta samalla oli huippua nähdä, miten täällä Saksassa nuoret ottavat tosissaan halloweenin juhlinnan. Aika siistejä kasvopaintteja ja pukuja tuli nähtyä keskustassa. Myös juhlapaikalla oli kaikki pukeutunut tosi siististi. Paitsi tietty meikä :P Juhlissa oli Disney-teema, ja pian sain nimekseni "Maleficent." Se piti kuulemma ottaa hyvällä!

Ariel, joka oli jäänyt koukkuun!

Oli hauska tutustua saksalaisiin saman ikäisiin tyyppeihin, joiden kanssa oli myös melko samalla aaltopituudella. Siellä oli kraafikkoja, nörttejä ja hoitajia kai suurimmaksi osaksi. Huomasin miten paljon minulla oli yhteistä näiden nuorten kanssa, kuten huumori, suhtautuminen elämään, musiikki ja kiinnostuksen kohteet. Muutenkin viime päivinä olen pohtinut, että suomalaiset ja saksalaiset jakavat yllättävän monta yhteistä ominaisuutta ihan ihmistyyppinä ja sosiaalisissa tilanteissa. Päätettiin, että jään yöksi Erfurtiin, koska se oli ehkä turvallisin vaihtoehto tälläiselle nuorelle yön kulkijalle.


Huomenta Erfurt!

Tänä aamuna heräsin melko aikasin ja lähdin yön meikit naamassa ratikalla kohti steissiä. Nelikerroksinen talo, jossa yövyin, sijaitsi  todella kauniilla paikalla rinteessä, ja isoista ikkunoista näkyi laaksoon ja seuraavalle kukkulalle, jossa oli todella nätti ruska meneillään. Oli aika hassu seikkailu täysin tuntemattomien ihmisten luokse. Juhlat ja yökyläily, mutta silti nauratti vielä junamatkalla. Oli aika siistiä, ja voi miten kivoihin ihmisiin tutustuin! <3 Tänään meitä on Essin kanssa kiusannut "trick or treat" muksut, huomenna on aika palata sorvin ääreen pitkien ja vaihderikkaiden vapaiden jälkeen. Reissunainen kuittaa!


1 kommentti:

  1. No on se sinänsä aika hyvä juttu, että olet tutustunut nopeasti ihan uusiin ihmisiin -vaikka pilleitten kautta.. :)
    Vielä 4 vkoa siellä.

    VastaaPoista